Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Met passie meubels maken, dat is wat wij iedere dag doen.

Over Steigerhout

Steigerhout & Zo werkt met steigerhouten planken die eerder gebruikt zijn in de bouw. Voordat we van deze planken meubels maken, worden alle planken gereinigd en geschuurd. Hierdoor wordt het hout splintervrij en komt de oorspronkelijke natuurlijke houtkleur weer tot uiting. Tevens is het hout geschikt om te schilderen en/of te beitsen.

Steigerhout is stoer en robuust. Het kan tegen een stootje en is weersbestendig. Dit alles maakt dat de meubels zowel binnen als buiten neergezet kunnen worden en zeker ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Bij buitengebruik zal het hout vergrijzen en naar verloop van tijd ook groen (algen) en vuil worden. Dit is op zich niet erg; het hout kan dit hebben. Je kunt door een sopje van water en soda het vuil verwijderen. Ook kun je het hout nog een keer opschuren. Om zo lang mogelijk van uw aanwinst te kunnen genieten, adviseren wij je om buitenmeubels in de herfst/winterperiode onder een afdak of binnen te zetten.

Binnenmeubels kun je beter niet schoonmaken met water en zeep. Wij adviseren je door middel van schuren de eventuele vlekken etc.te verwijderen.

Steigerhout & Zo zorgt voor degelijke verbindingen (professionele lijm, roestvrijstalen schroeven etc.) wat een positieve invloed heeft op de levensduur.